دوره 8، شماره 1 - ( 6-1390 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghabozorgi sahaf M R, pishravian A, abutalebi H R. Application of Blind Source Separation for Speech-Music Separation. JSDP 2011; 8 (1) :45-54
آقا بزرگی صحاف مسعود رضا، پیشرویان آرش، ابوطالبی حمیدرضا. کاربرد الگوریتم جداسازی کور منابع در جداسازی سیگنال‌های گفتار و موسیقی. پردازش علائم و داده‌ها. 1390; 8 (1) :45-54

دانشگاه یزد

در این مقاله کاربرد یکی از الگوریتم‌های تجزیه به مؤلفه‌های مستقل (ICAA) در جداسازی ترکیب‌های لحظه‌ای سیگنال‌های گفتار و موسیقی مورد بحث قرار می‌گیرد. الگوریتم جداساز در حوزۀ زمان بوده و برای مینیمم‌سازی اطلاعات متقابل به تخمین تابع رتبه نیاز دارد. برای تخمین تابع رتبه نمونه‌هایی از سیگنال‌های ترکیب شده خروجی الگوریتم جداساز باید انتخاب گردد که اثر منابع اولیه در آن وجود داشته باشد. از آن‌جا که سیگنال‌های گفتار و موسیقی در بازه‌هایی از زمان می‌توانند دارای فواصل سکوت باشند، انتخاب فریمی از سیگنال‌های ترکیب‌شده با اثر هر دو منبع اولیه در مسألۀ ما اهمیت پیدا می‌کند. روش پیشنهادی ما استفاده از پارامتر تفاضل توابع رتبه است که با انتخاب یک حد آستانه می‌توان فریم بهینه را انتخاب نمود. کارایی الگوریتم جداساز با دو تخمین‌زن ترکیب‌های گوسی و حداقل میانگین مربع خطا مقایسه شده است. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که اولاً روش پیشنهادی عملکرد خوبی را در حذف بازه‌های سکوت از خود نشان می‌دهد و ثانیاً الگوریتم جداساز با تخمین‌زن ترکیب‌های گوسی می‌تواند به تفکیک بهتر سیگنال‌ها و زمان پردازش کمتر الگوریتم جداساز منجر شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات پردازش گفتار
دریافت: 1390/6/31 | پذیرش: 1396/11/30 | انتشار: 1396/11/30 | انتشار الکترونیک: 1396/11/30