دوره 12، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 86-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodousi M, Nasrabadi A M, Torabi S, Mohammadian A, Mehrnam A. Combination of event related potentials and Peripheral signals in order to improve the accuracy of the Lie detection Systems. JSDP 2015; 12 (2) :73-86
قدوسی مهراد، نصرآبادی علی مطیع، ترابی شهلا، محمدیان امین، مهرنام امیرحسین. تلفیق پتانسیل‌های برانگیخته مغزی و سیگنال‌های محیطی به منظور بهبود کیفیت سیستم های تشخیص فریب. پردازش علائم و داده‌ها. 1394; 12 (2) :73-86

دانشگاه شاهد، پژوهشگاه توسعه فناوری‌های پیشرفته خواجه نصیرالدین طوسی
از آنجا که پیش بینی می‌شد که تلفیق دو روش ثبت دادگان کلاسیک و مغزی در پروسه تشخیص دانش فرد خطاکار می‌تواند منجر به افزایش صحت عملکرد سیستم دروغ‌سنجی در مقایسه با عملکرد جداگانه هر کدام از این روش‌ها گردد، در این پژوهش، با بهره گیری از دانش موجود در هر دو حوزه سعی به بررسی فرضیه فوق شده است. در این راستا ابتدا فاصله زمانی ارائه تحریکها (ISI) و نیز نحوه چینش آن ها، به گونه-ای تنظیم شده است که امکان ثبت همزمان مولفه ‌P300 از پتانسیل‌های وابسته به رخداد مغزی و سیگنال‌های محیطی را فراهم ‌نماید؛ همچنین سناریوی مناسبی از جرم ساختگی طراحی شده تا هم در بردارنده‌‌ی اطلاعات شناختی جرم و هم مبتنی بر اضطراب ناشی از دروغ باشد. پس از ثبت دادگان از 32 شرکت‌کننده، به استخراج ویژگی از سیگنال های پتانسیل برانگیخته مغزی و SCR ( به عنوان یکی از مهم ترین سیگنال های محیطی) سوژه‌ها پرداخته شد. سپس با نتخاب ویژگی توسط الگوریتم ژنتیک و استفاده از طبقه بند LDA ، درصد صحت‌های تشخیصی 76.67% ، 73.33% و 80% به ترتیب برای ویژگی‌های حاصل از دادگان مغزی، SCR و تلفیقی حاصل شدند؛ صحت‌های حاصل در وهله اول بیانگر کیفیت مناسب سناریو و پروتکل طراحی شده در تحریک و ثبت همزمان هر دو دسته سیگنال بوده و همچنین بیانگر بهبود نتایج طبقه بندی با استفاده از دادگان تلفیقی در مقایسه با دادگان جداگانه می باشند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات گروه علائم حیاتی ( مرتبط با مهندسی پزشکی)
دریافت: 1392/2/11 | پذیرش: 1394/4/3 | انتشار: 1394/7/8 | انتشار الکترونیک: 1394/7/8