دوره 14، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 110-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Fani D, Rezaei M, Sarhaddi Avval M. A GOP-Level Variable Bit Rate Control Algorithm for H.265 Video Coding Standard. JSDP 2017; 14 (1) :99-110
URL: http://jsdp.rcisp.ac.ir/article-1-368-fa.html
فانی داود، رضائی مهدی، سرحدی اول مریم. الگوریتم کنترل نرخ بیت متغیر ویدئو در سطح گروه تصاویر برای استاندارد فشرده‎سازی H.265. پردازش علائم و داده‌ها. 1396; 14 (1) :99-110

URL: http://jsdp.rcisp.ac.ir/article-1-368-fa.html

دانشگاه سیستان و بلوچستان - دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
چکیده:   (5581 مشاهده)

در این مقاله، یک الگوریتم کنترل نرخ بیت در سطح گروه تصاویر ((GOP برای استاندارد ویدئویی جدید H.265 جهت کاربردهایی با نرخ بیت متغیر با قید بافر ارائه ‌شده است. با توجه به تغییرات ساختاری کدگذار استاندارد H.265 نسبت به استانداردهای قبلی، نیاز به طراحی الگوریتمهای جدید کنترل نرخ بیت احساس می‎شود. در الگوریتم پیشنهادی، تغییرات پارامتر چندیسازی (QP) برای هر گروه تصاویر نسبت به گروه تصاویر قبلی با توجه به نرخ بیت هدف و وضعیت بافر محاسبه می‎شود. این روش امکان تغییرات کوتاه‌مدت هدفمند در نرخ بیت ویدئوی فشرده‌شده را به‌نحوی فراهم می‌کند تا ویدئوی بازسازی‌شده کیفیت دیداری یکنواخت‌تر و مطلوب‎تری داشته باشد. برخلاف روشهای متداول، این الگوریتم به‌جای استفاده از مدلهای نرخ-اعوجاج (R-D)، از یک جدول مراجعه بهره میبرد که باعث کاهش چشم‌گیر حجم محاسبات شده است. نتایج پیادهسازی نشان میدهد، نه‌تنها نرخ بیت خروجی مطابق قید بافر به‌طورکامل کنترل می‌شود، بلکه کیفیت ویدئوی خروجی نیز نسبت به حالت بدون کنترل به‌خوبی حفظ می‌شود.

متن کامل [PDF 4804 kb]   (1375 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات پردازش تصویر
دریافت: 1394/2/24 | پذیرش: 1395/3/26 | انتشار: 1396/4/27 | انتشار الکترونیک: 1396/4/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این تارنما متعلق به فصل‌نامة علمی - پژوهشی پردازش علائم و داده‌ها است.