دوره 20، شماره 4 - ( 12-1402 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamidzadeh J, Rashidi Mahmoodi M A, Moradi M. Online Learning for Imbalanced Data Streams with Concept Drift by Belief Theory and Chaotic Function. JSDP 2024; 20 (4) : 2
حمیدزاده جواد، رشیدی محمودی محمدعلی، مرادی منا. یادگیری برخط داده‌های جریانی نامتوازن دارای رانش مفهوم توسط نظریه باور و تابع آشوب. پردازش علائم و داده‌ها. 1402; 20 (4) :23-34

دانشگاه سجاد
در گذر زمان خصوصیات داده‌های جریانی ناپایدار بوده و توزیع طبقات متحمل تغییرات می‌گردند بنابراین مدل‌های یادگیری غالباً نیاز به تطبیق با رانش مفاهیم دارند. در این مقاله، با هدف حل دو چالش عدم توازن میان طبقات مشاهده‌شده و وقوع رانش مفهوم، طبقه‌بند داده‌های جریانی نامتوازن دارای رانش مفهوم ارائه شده است. روش پیشنهادی سعی در حذف داده‌های جریانی مرزی و نویزی با کمک خوشه‌بندی دارد. داده‌ها با کمک تابع باور وزن دهی شده و با در نظر گرفتن برچسب داده‌ها، نمونه افزایی در نواحی کم تراکم طبقه اقلیت و با رویکرد آشوبی انجام می‌گیرد. سپس، با تعریف حد آستانه، رانش مفهوم شناسایی می‌شود. پیش‌بینی برچسب توسط طبقه‌بند ترکیبی و رای گیری وزن‌دار اکثریت انجام می‌پذیرد. عملکرد روش پیشنهادی بر روی مجموعه داده‌های پایگاه داده UCI توسط روش LOO ارزیابی و با طبقه‌بندهای مرز دانش مقایسه شده است. نتایج آزمایش‌ها نشان‌دهنده برتری روش پیشنهادی از نظر معیارهای ارزیابی است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقالات پردازش داده‌های رقمی
دریافت: 1400/4/10 | پذیرش: 1402/4/14 | انتشار: 1403/2/6 | انتشار الکترونیک: 1403/2/6